Ако тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост,

...
Ако тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост,
Коментари Харесай

Експерт: Ако ТОЛ камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време

Ако тол системата бъде модифицирана и камерите стартират да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в действително време, след което полицейски патрул да спре нарушителя. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” пътният специалист и някогашен шеф на " Пътна полиция " в София Тенчо Тенев.
Той разяснява и случая, в който Мис силикон разгласява видео, в което се вижда как жена кара с 256 км/ч. По думите му, в случай че колата е нейна, тя би трябвало да понесе отговорност за нарушаването, макар че лицето ѝ не се вижда в клипа. „ Ако не е карала тя, би трябвало да каже кой е бил ”, добави Тенев.
Според някогашния началник на столичната „ Пътна полиция ” колегите му познават закона, само че не го ползват. Коментарът идва след изказванието на юрист Силвия Петкова, че, е допустимо нарушителите на пътя да бъдат глобени с ефикасни присъди по Наказателния кодекс. „ По-трудно е доказването и би трябвало да написа малко повече и да има очевидци ”, сподели още Тенчо Тенев. По думите му доста бързо може да бъде прокаран закон за пътното безчинство, а той самият имал направен подобен план.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР